top of page

Gânduri din pandemie

  • Barbu Teona
  • Oct 12, 2021
  • 2 min read

Pandemia a reprezentat o perioadă dificilă pentru întreaga planetă, deoarece, odată cu apariția acestui virus, regulile care erau impuse și respectate și se aflau în aria noastră de normalitate s-au schimbat radical și am fost nevoiți să ne adaptăm unei vieți noi pline de restricții și parcă ruptă cu totul din realitatea precedentă.

Pentru mine această trecere de la cotidian la pandemie și la tot ce include această etapă a fost derutantă și șocantă, deoarece pot spune că am pierdut multe, cum ar fi: petreceri, ieșiri cu prietenii, zile de naștere și libertatea pe care o aveam cu puțin timp în urmă. Pe langă aceste pierderi, cea pe care aș pune accent în mod special este legată de școală, deoarece am intrat în online, o schimbare neașteptată atât pentru noi, elevii, cât și pentru profesori, care au trebuit să se adapteze asemeni nouă la noile condiții de învățare. Toți am avut câte ceva de învățat în această perioadă și consider că ceea ce am realizat, esențial este să reușim să ne adaptăm oricărei situații, în cazul de față cunoștințele în tehnologie fiind foarte importante.


Un alt aspect aș putea spune pozitiv al pandemiei, ar fi acela că ne-a responsabilizat în sensul în care am învățat să fim uniți și să respectăm anumite reguli și restricții impuse, pentru a nu răspândi virusul și a ne proteja familia și rudele. Nu știu dacă mi-a fost vreodată frică că voi lua eu virusul, ci mai mult m-am gândit la părinți și la bunici, deoarece știam că pentru ei acest pericol ar putea fi fatal. În acest sens am început să fiu protectivă în execes, mai exact: purtam mereu mască atunci când ieșeam, dezinfectantul era nelipsit, iar distanțarea fizică îmi intrase în reflex mai ales în locurile închise, dar și în privința persoanelor necunoscute.

În luna noiembrie un membru al familiei mele a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-COV2, ceea ce a condus la carantinarea mea, a surorii mele și a părinților pentru o perioadă de 2 saptămâni. Din fericire nu am prezentat simptome specifice acestei boli, fiind un aspect îmbucurător pentru noi. În aceste 14 zile am făcut școală doar prin intermediul platformelor online, existând schimbări de grupă și colaborări.După această perioadă de carantinare, întreaga familie și-a dorit o ieșire la munte, pentru a recupera timpul în care am stat închiși în casă, într-un mediu relaxant și ambiant în natură.

În concluzie această pandemie are și aspecte pozitive, pe lângă cele negative, care sunt o multitudine, aceste lucruri bune fiind privite așa din perspectiva noastră, a adolescenților, care nu suntem afectați în mod direct, ci am învățat să ne protejăm mai mult, pentru a îi proteja pe cei dragi și ne-am reeducat în privința unor regulamente pe care am fost nevoiți să le respectăm cu strictețe ca să nu ajungem să răspândim virusul și să înrăutățim situația actuală.


Sursă imagine:

Comments


Abonează-te la site-ul nostru!

Mulțumim că te-ai abonat!

bottom of page